Kunskap och erfarenhet ger dig bra förutsättningar

Kontakta oss

Safe Return Asset Management Nordic

Putslustiga julklappstips i tiden

god jul

Putslustiga julklappstips i tiden

Datum: 17 december 2021

Jaha ja... Då var det den tiden på året igen, då vi riktar särskild omtanke mot våra nära och kära, med några väl valda presenter. Precis som förra året har dock omständigheterna kring Covid 19 varit fortsatt dystra och den där riktiga lustfyllda glädjen har väl aldrig riktigt infunnit sig under året, då många av oss tvingats till fortsatt hemarbete långt borta från de glada och trevliga kollegorna. Men börsåret var iallafall bra. Återkommer till det...

hazmat suit

Precis lika fort som vi trodde faran var över och samhället började öppnas upp igen, dyker det upp nya mutationer och återinförda restriktioner om hur mycket umgänge som kan tillåtas. Förra året föreslog vi endast ett mindre kit av enklare elementära tillbehör för att hålla Covid stången. Vis av erfarenheten samt av längtan efter att få umgås tänkte vi att i år är det väl lika bra att ta i ordentligt och köpa sig själv och sina nära och kära en säkerhetsklassad så kallad Hazmat suit. Ungefär som den som Rysslands president rockar på bilden.

Exakt var man hittar en dylik persedel vet vi inte; inte heller hur mycket den tarvar i pris, så du får göra liten egen research kring detta. Men inget pris är väl för högt för att hålla familjen trygg och säker?

fireplace

Eller kanske är det så, förresten, att en del priser börjat bli lite väl höga. Som till exempel elpriset?! Dags att börja producera sin egen energi och “get off grid”. Kanske med en eller flera fristående inomhus braskaminer, som den ovan,

Eller varför inte ett portabelt vindkraftverk, som exemplet nedan. Vi föredrar att tipsa om den vertikala varianten på vindkraftverk eftersom den tar mindre plats och förmodligen inte är lika trolig att orsaka allvarlig kroppsskada på oförsiktiga barn, husdjur, grannar eller andra tomtar.

vindkraft

Men den nya tidens dystra omständigheter stannar inte vid Covid och energipriserna. På sistone har vi även sett en ökning i olika typer av rån. Mopedrån inte minst:

mopedrånare

Tydligen är det så att diverse lyxklockor numera är hett eftertraktade objekt i den undre världen. Så trots att börsen varit dig tillmötesgående och du gärna vill få visa det med lite yttre attribut, föreslår vi att du avstår den impulsen och istället visar dina nära och kära lite omtanke genom att ge dem några riktigt billiga (men ändock blingiga) armbandsur, som dessa:

cheap watches

Blingit är bra eftersom du som förmögen ändå förväntas ha ganska dålig smak. Nej, den sista meningen där skrev jag på skämt. Men resten av artikeln känns tyvärr mer allvarlig och korrekt än vad jag önskar den vore. Tråkigt, men sant. Men nu är det iallafall snart jul, så med dessa ord vill jag, å alla Safe-anställdas vägnar, få önska dig och din familj en trygg och varm högtid, och ett nytt år fullt av positiva nyheter och händelser, under eder vandring på lyckans väg...

nytt år


Thomas Stridsman Sjövy

Har du frågor eller kommentarer hör av dig till: redaktionen@safereturn.se

På vår hemsida använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.