Kunskap och erfarenhet ger dig bra förutsättningar

Kontakta oss

Safe Return Asset Management Nordic

Att leva är att lära

Att leva är att lära

Att leva är att lära

Datum: 24 augusti 2020

Så var det dags igen. En ny termin stundar med nya möjligheter till att lära sig mycket nytt om ekonomi, finans och marknad. Men förhoppningsvis även om våra medarbetare och andra udda företeelser. Spännande, även om det känns lite motigt att sitta och skriva detta precis just nu då vädret där ute har gått och blivit så mycket soligare och skönare igen efter ett regnigt juli. Men hey! vad annat är nytt i vårt avlånga land, än ett väder som inte gillar att samverka med semesterplanerna? Min drivkraft får vara att jag sitter här i mitt ej luftkonditionerade rum och skriver just detta för just dig.

Vi har mycket på gång inför hösten. Tanken är att vi fortsätter hålla ett tempo om ca tre inlägg per månad med åtminstone en bolags- och/eller portföljanalys per månad, någon site-, app- eller bokrecension då och då, varvat med något mera lättsamt som till exempel en presentation av någon av våra duktiga medarbetare. Till allt detta har vi både material och idéer så det räcker och blir över. Men det betyder inte att vi är nöjda med det. Vi vill tänka framåt, utvecklas och växa…

Att leva är att lära

I samband med att vårt kök håller på att färdigställas efter restaureringen, så att konferensrummet också kan få återgå till sin ursprungliga funktion, håller vi på att undersöka möjligheterna till att sätta upp en liten studio med möjligheter för både ljud- och filminspelning. Planen är nämligen att vi börja pod- och vlogcasta (som det så modernt heter) alltifrån nyhetsrapporter och intervjuer till analyser och seminarier. Förhoppningen är att hinna komma igång med “provsändningar” så smått redan under hösten.

Att leva är att lära

(Jag satte ordet provsändningar inom citationstecken för det låter så härligt gammaldags och nostalgiskt, som när Sveriges Television en gång i tiden började “provsända” ettan och tvåan.)

Och på tal om intervjuer har vi en högt flygande målsättning om att ha åtminstone en intervju per månad av någon “primärkälla” som vi kallar det. Dvs någon VD eller företagsledare, eller annan namnkunnig och initierad person i finansvärlden. Till att börja med får dessa bli i skriftlig form såsom bloggen är utformad i dagsläget, men så småningom hoppas vi kunna få ut dem i vlog-form.

Det ovan sagda leder också till att vi vill komma i mycket närmare kontakt med dig som läsare. Vi vill inte bara att vi producerar och du konsumerar. Vi vill att du deltar med kommentarer, tips och synpunkter. Inte minst angående vilka företagsledare eller ekonomer du vill se och prata med – och varför. Och på det temat: du kanske tycker att du själv har något värt att förmedla. Låt oss veta så kanske vi gör ett inslag om och med dig.

Att leva är att lära

Men innan höstkylan biter tag i oss på allvar tänkte iallafall vi på Safe Return börja med en kräftskiva och “parta till” lite, och jag hoppas att du inte räds för att göra detsamma. Gudarna skall veta att det ju varit ett mycket annorlunda år med svåra och betungande omständigheter som inte är över ännu – jag tänker naturligtvis på Covid-19 utbrottet. Så vi lever nog alla med ett underskott av tid för glädje med vänner och bekanta. Kanske har någon när och kär fått lämna oss alldeles för tidigt och i onödan? Låt oss stanna till och minnas dem, men låt oss heller inte glömma att livet består av att lära nytt, vilket också är vår ambition här på bloggen.

Att leva är att lära

Men innan vi avslutar detta inlägg vill jag åter poängtera att vi gärna vill höra av dig som läsare. Vi är väldigt tacksamma för tips och synpunkter på hur du tycker vi kan både förbättra och fördjupa oss. Du kanske kan ge oss förslag på intressant personer som du vill att vi ska intervjua?

Vi skulle också vara tacksamma om du hade möjlighet att gilla, kommentera och kanske även dela detta inlägg på sociala media. Vi finns även på LinkedIn och Facebook. Vi ser fram emot att höra ifrån dig

Thomas Stridsman Sjövy

Har du frågor eller kommentarer hör av dig till: redaktionen@safereturn.se

På vår hemsida använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.