Kunskap och erfarenhet ger dig bra förutsättningar

Kontakta oss

Safe Return Asset Management Nordic

Glöm inte att fira

Glöm inte att fira

Glöm inte att fira

Datum: 21 december 2020

Jag har alltid en flaska champagne stående i kylskåpsdörren. Den står där, helt oansenligt bredvid majonnäsen och en flaska hot sauce.

Kylskåp

Det funkar som en påminnelse om att hålla humöret uppe. Tänk dig läget: några saker har gått dig emot, vädret vägrar samarbeta, det är dags att deklarera, etc., etc.  Då öppnar du kylskåpsdörren och du påminns om att där står det en flaska champagne på avkylning. Så, så tokigt är nog inte livet trots allt. Man är väl ändå ganska lyckligt lottad som kan kosta på sig att ha en flaska champagne stående bara så där?

Pojke står på huvudet

Normalt sett är inte denna flaska den enda jag har. Men det är den enda flaskan jag brukar låtsas bry mig om att jag har. Jag brukar köpa ett set om fyra flaskor om det behövs när jag är ute och reser, och förvara de övriga i skafferiet, beredda för kylning skulle gällande flaska få anledning att korkas upp. 

Men efter denna flaska är det slut i lagret. Förra året blev det inga resor och innevarande skitår har ju inte precis överväldigat en med resmöjligheter, så att jag skulle kunna fylla på i förrådet. Så frågan är om det finns något tillfälle värdigt nog att korka upp just denna enda kvarvarande flaska. I så fall sker det nog redan den här veckan.

I helgen började jag känna mig jädrigt snuvig och hängig - lite groggy liksom.

Tecknad gubbe

Inte direkt sjuk, utan mer som dom där sista timmarna av en rejäl bakfylla, som man ju tyvärr genomlidit vid några tillfällen. Som om jag skulle vara förgiftad, av någon anledning. Ungefär så känns det.

Ok, så jag skall Covid testas idag.

Vaccin

Jag vet inte om man får besked omgående, men om det visar sig att jag är Covid-positiv när beskedet väl kommer, ja, då korkar jag upp flaskan och firar i all isolerad ensamhet med hunden, lite melodramatiskt så där. Som sagt, så tokigt är nog inte livet trots allt när man har lite champagne att tillgå, och om detta är början till slutet, ja, då är jag rätt nöjd. 

Från det ena till det andra. I två månader nu har jag gått runt och funderat på hur julinlägget till den här bloggen skulle se ut och vad jag skulle kunna föreslå som årets julklapp. Innevarande skitår har nog resulterat i att jag lagt ner mer tid på att funderat över dessa rader än för något annat blogginlägg. Men det var svårt. De bästa julklappstipsen jag kunde komma på hittar du i bilden nedan:

Städprylar

Med det vill jag önska dig och dina nära en god jul, även detta innevarande skitår, och utbringa en skål för ett gott nytt år. “Stay safe” som vi och amerikanarna säger, och glöm aldrig att fira de små segrarna . . .


Thomas Stridsman Sjövy

Har du frågor eller kommentarer hör av dig till: redaktionen@safereturn.se

På vår hemsida använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.