Kunskap och erfarenhet ger dig bra förutsättningar

Kontakta oss

Safe Return Asset Management Nordic

Nya puckar med Anton

Målvakt på hockey match

Nya puckar med Anton

Datum: 23 november 2021

Tjenare Anton, och välkommen till gänget på Safe Return! Du har ju hunnit arbeta som rådgivare här hos oss i tre månader nu, så jag tänkte det var dags att presentera dig lite närmare för våra kunder och bloggläsare. Vill du berätta lite om dig själv?

Skåne

Ja, jag heter Anton Martinsson, och är på väg att fylla 26 år nu i december. Jag kommer ursprungligen från Skåne, där jag växte upp på en liten gård utanför Ängelholm. Men innan jag fick anställning här på Safe kommer jag närmast från USA, där jag har bott, studerat och spelat hockey i ca sju år.

Oj, låter som en spännande bakgrund, den måste jag be dig berätta mer om.

OK, jag har spelat hockey - jag är målvakt - i hela mitt liv, först i min moderklubb Åstorp och sedan med Rögle BK då jag gick på hockeygymnasiet. Jag flyttade till USA när jag var 18, för att spela och studera efter att jag avslutat gymnasiet här i Sverige.

Texas

Det började med att jag var med på några hockeycamps och blev värvad av ett juniorlag, Amarillo Bulls i Texas. Där stannade jag i två år, innan jag bestämde mig för att fokusera hårdare på mina studier, vilket ledde till att jag flyttade till Alaska för att gå på college och spela i amerikanska collegeligan. Efter att jag tagit en Bachelor i ekonomi flyttade jag till Providence, Rhode Island, för att även ta en Masters Degree i ekonomi och finans.

alaska

Efter att jag avslutade studierna där förstod jag att jag inte skulle hinna utvecklas mer som målvakt, utan började helt enkelt bli lite för gammal för att lyckas. Visserligen kanske jag skulle kunna spela för någon svensk klubb i en relativt hög division, men jag känner att det är dags att göra något annat, och i allt jag gör vill jag kunna fokusera 100 procent. Så nu är det Safe Return som gäller.

Rode Island

Så du läste alltså ekonomi och finans i USA. Har det alltid varit ett intresse eller något som du studerat dig till?

Det har nog alltid varit ett intresse, och jag har ju investerat lite själv och så. . . Men visst ledde även studierna till ett ökat driv och intresse, så det är roligt att kunna arbeta med det man gillar.

Kan du berätta lite om dina arbetsuppgifter här på Safe?

Ja, jag försöker hjälpa till på alla hörn, jobba brett och skaffa mig mer kött på benen. Men det jag hunnit med inkluderar den dagliga rådgivningen till ett antal kunder, att bistå vid våra kapitalanskaffningsuppdrag, samt delta i förvaltningen av våra portföljer Private equity och Investmentbolag. Det är långa dagar, men jag trivs.

Stockholm

Vad kan du berätta om arbetet med portföljerna? Har du hunnit bli delaktig vid några placeringsbeslut, eller kanske har du några favoritplaceringar?

Ja, jag gillar särskilt arbetet med Private Equity portföljen, där jag särskilt gillar Humble Group och OptiCept Technologies. Köpet av OptiCept var jag också själv med att fatta beslut om, så det känns dubbelt spännande med det bolaget i portföljen. Det är förresten ett bolag du själv kanske kan titta lite närmare på för en intervju eller så.

Anton Safe return

Bra tips [skratt]! Det skall jag göra. Men du kanske inte vet att vi har en intervju med Humble Group redo att publiceras inom de närmaste veckorna? Jag tror vi avslutar så. Det får bli en bra plugg till våra läsare, både att hålla ögonen öppna för ditt arbete och våra kommande artiklar.

Tack Anton. Hur gör man om man vill nå dig för att prata placeringar eller hockey?

Då kan man ringa på 08-510 661 44 eller mejla till anton.martinsson@safereturn.se


Thomas Stridsman Sjövy

Har du frågor eller kommentarer hör av dig till: redaktionen@safereturn.se

På vår hemsida använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.