Kunskap och erfarenhet ger dig bra förutsättningar

Kontakta oss

Safe Return Asset Management Nordic

Sommarlov, semester, långledighet...

Sommar, semester, långledighet

Sommar, semester, långledighet...

Datum: 11 juli 2020

Sommarlov, semester, långledigt. . . Hur skall man kunna vara borta från jobbet när man knappt varit där sedan i mars i denna långa segdragna coronakarens?

Ja detta har i sanning varit ett förunderligt år där man kastats och bollats av ödets nycker fram och åter mellan hopp och förtvivlan. Men nog med dessa kontemplationer. Låt oss istället ägna oss åt en liten kort tillbakablick över en kul och stimulerande bloggtermin.

Först och främst: vår läsarskara har vuxit rejält, från ursprungliga ca 95 läsare och trettiotalet följare för de första blogginläggen, för knappt ett år sedan, till ca 108 regelbundna följare och 635 personer hittills som upptäckt vårt senaste inlägg om Exeger.

Kul! Verkligen kul! Så grattis till oss. Är du en relativt nytillkommen läsare rekommenderar jag dig att gå tillbaka och läsa de tidigare inläggen. Många är både av tidlös karaktär och ríktigt lärorika.

Av läsarstatistiken att döma är det också bolagsartiklarna som varit de mest populära och som genererar mest nya läsare. På tips från de läsare som redan hittat oss, får man hoppas. Även artikeln om Bactiguard genererade många nya läsare, liksom även några av portföljanalyserna.

Under terminen hann vi även med två intervjuer. I den första fick vi hjälp av Lars Söderfjell från Ålandsbanken att lära oss mer om vad som gör en bra portfölj av utdelningsaktier.

I den andra fick vi en spännande inblick i hur Tomas Björklund tänker och agerar då han letar mindre olistade bolag att investera i.

Emellertid tänker jag fortsätta att ta mig friheten att ibland breda ut mig i något mer lättsamt. En personlig favorit på det området varkåseriet om vår förvaltare Per Lindströms slips och hans förmåga att prata i två telefoner samtidigt.

Om du inte redan gjort det, läs den. Jag är särskilt stolt över stilen i den artikeln och tycker den borde generera mig någon variant av Pulitzer priset, eller nått. Minst!

En annan favoritartikel skrevs av vår vd Max von Liechtenstein där han gick igenom de långsiktiga ekonomisk-politiska ramifikationerna av Coronakrisen.

Kul att skriva – mitt i all bedrövelse – var även artikeln om mitt nyfunna intresse för klockor och problemen med att få dem hemskickade från Asien.

Härifrån kontoret kan det meddelas att vår eminenta rådgivare Anders Lindström beslutat sig för att gå i pension. Eller har han bestämt sig för att påbörja en ny lukrativ karriär?

I alla fall hade han tydligen tänkt börja det nya livet med att gå en baristakurs. Jag vill ta chansen att här i bloggen få flika in ett stort tack för en trevlig tid som deskgranne. Tack Anders, och stort lycka till med nästa steg i karriären.

Avtackandet av Anders skedde i samband med firmans årliga minigolftävling som i år vanns av just Anders (som en liten avskedspresent poängteras det från från kollegorna).

Själv kunde jag inte delta i detta event, men då jag frågade runt lite hur det gick möttes jag av ungefär följande kommentarer:
“Det viktiga är inte att vinna utan att deltaga och kämpa väl.” “Dåliga banor.”
“Bollen var inte ens rund – så allt kunde hända.”
Claes poängterar att han fokuserade på att ta foton och vill påminna om att även förra årets scorekort finns bevarat för den som vill ta del av det resultatet.

Nu vill jag bara få önska alla nya och gamla läsare en trevlig sommar, så återkommer vi till hösten med nya bolagspresentationer, intervjuer, bok- och siterecensioner, portföljanalyser, tradingstrategier. Allt varvat med något lite mera lättsamt då och då. Förhoppningsvis skall vårt kök här på kontoret vara återställt och fritt från små fyrfota vänner (råttor) som tydligen levt och frodats i trossbotten på huset.

Nu ber vi alla att få önska er alla en trevlig sommar.

Thomas Stridsman Sjövy

Har du frågor eller kommentarer hör av dig till: redaktionen@safereturn.se

På vår hemsida använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.