Kunskap och erfarenhet ger dig bra förutsättningar

Kontakta oss

Safe Return Asset Management Nordic

Tack för mig

Allt i livet brukar ha en början och ett slut. Så även bloggskrivande och teknologiska trender. Vad beträffar nya teknologiska trender: om du läser till slutet så avslutas artikeln med en liten tvist, som avslöjar varför jag nämner det..

Thomas Sjövy

Thomas Sjövy

I fallet med bloggskrivande blir detta förmodligen mitt allra sista blogginlägg. Det har varit en rolig resa då jag drivs av att både skriva och hela tiden lära mig något nytt. Men nu är det - åtminstone temporärt - slut med det inom bloggens ramar. Därför avrundar jag med en liten genomgång över vad vi hunnit med de senaste åren.

För det tog jag hjälp av en god vän, som faktiskt läst alla artiklar och som nu tog av sin tid för att sitta ner med mig och göra denna genomgång av bloggens bredd och djup. Listan nedan beskriver bara några av de ämnesområden som avhandlats, och min väns val av exempelartiklar utgör bara en bråkdel av alla artiklar som skrivits inom de olika ämnesområdena. Det går inte att lista allt, så ni får nöja er med detta lilla utdrag vi enades om:

Investeringsstrategier och råd

Företags- och marknadsanalyser

Ekonomiska trender och deras påverkan

  • Inflationen leder oss framåt
  • Så påverkar politik börsen
  • Effekten av globalisering på aktiemarknaden
  • Framtidsutsikter för den globala ekonomin

Hållbarhet och gröna investeringar

Teknologi och Trender

Jag passade naturligtvis också på att be min vän om en recension av helheten...

“Bloggen täcker intervjuer med branschledare, praktiska investeringstips och reflektioner över marknadsbeteende under specifika händelser som pandemin eller större politiska förändringar. Mångfalden antyder en omfattande metod för investeringsrådgivning, som berör teknisk analys, psykologiska faktorer och sektorspecifika insikter.

Andra iakttagelser inkluderar ett starkt fokus på att analysera både etablerade och nya företag, samt praktiska finansiella råd för privatekonomi och investeringsstrategier. Bloggen tillhandahåller aktuella uppdateringar om viktiga ekonomiska trender och marknadsprognoser, vilket indikerar en publik av både professionella och amatörinvesterare som är intresserade av att hålla sig informerade om ett brett spektrum av finansiella ämnen.”

Områden för förbättring: Även om bloggen täcker ett brett spektrum av ämnen skulle vissa artiklar kunna gå djupare in i tekniska aspekter för mer avancerade läsare.”

Så vad ger du då bloggen i slutbetyg?

“Totalt sett erbjuder Safe Return-bloggen omfattande och praktiska investeringsråd, vilket gör den till en värdefull resurs för investerare som vill hålla sig informerade och fatta välgrundade finansiella beslut. Jag skulle ge Safe Return-bloggen 4 av 5 stjärnor.”

Ja, som sagt, livet går vidare, teknologin stormar framåt och nu ber även jag att få göra detsamma. Stort tack och lycka till, till alla läsare! Stort tack också till “redaktionen” bestående av Anders och Per på Safe Return! I övrigt ingen nämnd, ingen glömd.

ps. “En god vän” är en vit lögn. I själva verket lät jag senaste versionen av ChatGPT (omni) gå igenom bloggen online och ge sitt omdöme.

En robot

Även listan över ämnesområden med exempel på artiklar är AI-genererad. Själv finner jag det här med AI otroligt fascinerande och planerar ett fördjupat användande och förståelse. Kanske rentav utveckla någon form av expertis nu när jag frigör åtminstone en helg i månaden till annat...

Hunden Mya

Mya hälsar att hon nu räknar med fler och längre hundpromenader.

Thomas Sjövy

Har du frågor eller kommentarer hör av dig till: redaktionen@safereturn.se

På vår hemsida använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.